19/4/2017 - 7/6/2017

«Όταν σου πω κοιμήσου, θα δεις ένα κορίτσι. Τα μάτια της ορθάνοιχτα. Όταν πω κοιμήσου, η μουσική σταματά. Όταν πω κοιμήσου, όλα σταματούν. Όταν πω κοιμήσου, είσαι ελεύθερος. Κοιμήσου. Όταν ανοίξεις τα μάτια…»

Το βραβευμένο θεατρικό έργο «Η Βελανιδιά» του Τιμ Κράουτς παρουσιάζεται σε σκηνοθεσία Ανδρέα Ανδρέου, στο Θεάτρου της Οδού Κεφαλληνίας-Β’ σκηνή από τις 19 Απριλίου και κάθε Τετάρτη στις 21:00. Πρόκειται για την πρώτη ελληνική παραγωγή του συγκεκριμένου έργου.


Η «Βελανιδιά» είναι ένα έργο με ηθοποιούς που συνεχώς αλλάζουν. Κάθε βραδιά, τον ρόλο του Πατέρα ερμηνεύει ένας διαφορετικός guest ηθοποιός, ο οποίος ούτε έχει δει ούτε έχει διαβάσει το έργο προτού ανεβεί ο ίδιος στη σκηνή ενώ το ρόλο του Υπνωτιστή ερμηνεύουν μαζί στη σκηνή οι Νίνα Λαμπριανίδη και Αλεξάνδρα Μαρθαλαμάκη. Πρόκειται για ένα τολμηρό σκηνικό πείραμα που μετεγγράφεται από έναν ηθοποιό σε έναν άλλον, από έναν υπνωτιστή στο υποκείμενό του, από ένα ακροατήριο σε ένα πρόσωπο. Ταυτοχρόνως, αποτελεί μία κωμικοτραγική σπουδή πάνω στη δύναμη της αυθυποβολής, την απώλεια και τα όρια πραγματικότητας και μυθοπλασίας.


Στην παράσταση του Ανδρέα Ανδρέου, το ρόλο του Πατέρα θα ερμηνεύσουν γνωστοί καλλιτέχνες: O Μάνος Καρατζογιάννης, o Μιχάλης Οικονόμου, η Ευτυχία Γιακουμή, η Λουκία Μιχαλοπούλου, ο Χρήστος Θηβαίος, ο Δημήτρης Πιατάς, η Μαρία Πρωτόπαππα & η Ελένη Τσαλιγοπούλου, θα βρεθούν με αντιμέτωποι με την πρόκληση της συμμετοχής σε μία τόσο ιδιαίτερη παράσταση.


ΤΟ ΕΡΓΟ

Ένας πατέρας χάνει την κόρη του σε αυτοκινητιστικό δυστύχημα. Έκτοτε, τίποτα δεν είναι όπως φαίνεται. Νιώθει λες και παίζει σε παράσταση χωρίς να ξέρει τα λόγια. Εκείνος που οδηγούσε το αυτοκίνητο είναι υπνωτιστής. Από το ατύχημα και μετά, έχει στερέψει από έμπνευση. Για εκείνον, πλέον όλα είναι όπως φαίνονται. Για πρώτη φορά μετά το ατύχημα οι δυο τους συναντιούνται, όταν ο Πατέρας συμμετέχει ως εθελοντής στην παράσταση του Υπνωτιστή. Και αυτή τη φορά, στ’ αλήθεια δεν ξέρει τα λόγια…

Η «Βελανιδιά» έχει αποσπάσει τρία θεατρικά βραβεία στη Μεγάλη Βρετανία και έχει παρουσιαστεί σε περίπου είκοσι χώρες. Τη διεθνή λίστα των guest ηθοποιών συναποτελεί ένα ετερογενές μίγμα από ηθοποιούς του σινεμά (Frances McDormand, F. Murray Abraham, Mike Myers κ.α.) και του θεάτρου (Kathryn Hunter, Marcello Magni, Allan Cumming κ.α.), μουσικούς (Laurie Anderson, Alanis Morissette κ.α.) αλλά και την ίδια την πρόεδρο της Φινλανδίας, Tarja Halonen.

Ο Τιμ Κράουτς είναι Βρετανός ηθοποιός, συγγραφέας και σκηνοθέτης. Έχει αποσπάσει πολλά διεθνή βραβεία. Στα ελληνικά έχουν παρουσιαστεί τα έργα του Ο Συγγραφέας και Το Χέρι (Θέατρο του Νέου Κόσμου 2011 και 2012 αντιστοίχως).

Συντελεστές

Σκηνοθεσία-Μετάφραση: Ανδρέας Ανδρέου

Ενδυματολογία: Ματίνα Μέγκλα

Σκηνογραφία: Ντέιβιντ Νεγρίν

Φωτισμοί: Σεμίνα Παπαλεξανδροπούλου

 

Φωτογραφίες: Θάλεια Γαλανοπούλου


Ερμηνεύουν:

Στο ρόλο του υπνωτιστή: Νίνα Λαμπριανίδη & Αλεξάνδρα Μαρθαλαμάκη

Guest ηθοποιοί στο ρόλο του πατέρα:

Μάνος Καρατζογιάννης - 19/4

Μιχάλης Οικονόμου - 26/04

Ευτυχία Γιακουμή - 3/5

Λουκία Μιχαλοπούλου - 10/05

Χρήστος Θηβαίος - 17/5

Δημήτρης Πιατάς - 24/05

Μαρία Πρωτόπαππα - 31/05

Ελένη Τσαλιγοπούλου - 07/06

 

INFO:

Θέατρο της οδού Κεφαλληνίας/ Β’Σκηνή

Κεφαλληνίας 16-18 Κυψέλη

Πληροφορίες – κρατήσεις : 210 8838727

 

Παραστάσεις:

Κάθε Τετάρτη στις 21.00

 

Διάρκεια:

60 λεπτά

 

Τιμές εισιτηρίων

Κανονικό: 12 ευρώ

Φοιτητικό: 8 ευρώ

Άνεργοι & Ατέλειες: 5 ευρώ

 

Προπώληση:

viva.gr, 11876, Media Markt, Public, SevenSpots, Βιβλιοπωλεία «Ευριπίδης»

 

Επικοινωνία-προβολή στα ΜΜΕ

Ανζελίκα Καψαμπέλη | t.6945798883 |akapsamb@gmail.com

Έλενα Γρίβα |t.6977443343 | elena_griva@yahoo.com